Gyógynövényes kacajkert

Levendula - A Titkos Fegyver

2023. május 25. - Falusi praktikák

Helló, kedves olvasók! Mai témánk a levendula lesz, amit már biztosan sokan ismertek, még akkor is, ha nem vagytok otthon a fitoterápia világában. Először is, hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy a levendula nem csak egy csodálatosan illatos virág, hanem a fitoterápia titkos fegyvere is!

Kutatások szerint a levendula az érett hölgyek legkedveltebb gyógynövénye. Miért? Nos, talán mert a levendula olyan varázslatosan hat a ráncokra, hogy akár vissza is tudja fordítani az idő kerekét. Elképzelheted, ahogy a vendégek a kerti parti közepén egymástól kapkodják el a levendulát, mintha egy forradalmi bőrfiatalító szer lenne. Valójában az emberek már nem is Botoxra kellene, hogy költsenek, hanem a levendulára! Tehát ne lepődj meg, ha a következő családi összejövetelen nagymama és nagypapa arca fiatalosabban ragyog, mint a tiéd, ráadásul még levendulaillatot is árasztanak.

_3c69a36a-e626-403a-b2e7-6e7589712307.jpg

A legtöbben azt hiszik, hogy a levendula illata kizárólagosan az emberekre hat. Nos, tévednek! A levendula illata valójában a szúnyogokra és más kellemetlen élőlényekre is hat. Egy kutatás szerint a szúnyogok valóban nem kedvelik a levendula illatát, és inkább más szagok felé fordulnak. Ha valaki virágos, édes illatú parfümöt használ egy nyári estén, szinte borítékolhatja a szúnyogcsípést. Tehát ha unod a szúnyogok zaklatását, mindig tarts egy kis levendulaolajat nálad, hogy "lehűtsd" a helyzetet!

Ha valaha is úgy érezted, hogy a hangulatod nem igazán jó, a levendula itt van, hogy segítsen! A levendula illata olyan erőteljesen hat az emberi agyra, hogy képes megváltoztatni a hangulatodat. De még ennél is több! Ha például egy rossz nap után levendula olajjal masszírozzuk a halántékunkat, akkor a negatív hangulat varázslatosan eltűnik, és helyette kellemes nyugalom és boldogság vesz körbe bennünket. Tehát a következő alkalommal, amikor úgy érzed, hogy szükséged van egy kis varázslatra, csak szerezd be a levendula olaját és hagyd, hogy az elvégezze a mágikus dolgát! 

Na, hát itt van a levendula, a fitoterápia titkos fegyvere! Így a következő alkalommal, amikor a levenduláról hallasz vagy látod, mosolyogj, és gondolj az öregedő, romantikázó nyugdíjasokra, és a szúnyogcsípés mentes nyári estékre. A levendula valóban több, mint egy szimpla gyógynövény - egy igazi karakter, aki feldobja az életedet és felturbózza a hangulatodat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyes-kacajkert.blog.hu/api/trackback/id/tr3418132124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása